De lat ligt hoog

Als professioneel gitarist gebruik ik dagelijks gitaren, zowel op het podium als in mijn studio. En het viel me op dat ik, ondanks de vaak hoge prijs, niet 100% tevreden was over de gitaren die ik had. Natuurlijk zijn er genoeg goede gitaren te krijgen van diverse andere merken, maar deze zijn meestal behoorlijk aan de prijs. Dat was een probleem. En dan voldeden ze meestal ook niet aan mijn specifieke wensen. Ik wilde een gitaar die me zou inspireren en me bij elke show of opname blij zou maken. En me niet failliet zou maken. Zelf bouwen was eigenlijk de enige optie…!

De eerste

Mijn eerste zelfgebouwde gitaar bleek behoorlijk geslaagd en werd dan ook mijn hoofdinstrument waarmee ik al mijn optredens deed. Zo gebruikte ik ‘m bij de bekende Symphonica in Rosso concerten met Simply Red en in talloze studiosessies. (Als je goed kijkt is ‘ie te zien op de DVD ;-))

Custom

Collega-gitaristen waren ook gecharmeerd van mijn gitaar en wilden ook wel hun eigen custom instrument. Zonder uitzondering waren ze zeer te spreken over de bespeelbaarheid, de klank en vooral over het feit dat ze zélf konden bepalen wat de specificaties waren. Het succes van deze gitaren werd een mooie gelegenheid om de werkzaamheden uit te breiden. Dus kwamen er steeds meer materialen en gereedschappen en werd er zelfs een werkplaats gebouwd. En nu is het dan officieel: LSguitars is een feit!

Ook voor een fantastisch bas kun je bij LSguitars terecht, check bv. de modellen die in opdracht voor Rik Bronswijk en Rob Zeguers heb gebouwd!

Heb je een bepaalde gitaar met specifieke kleur of combinatie van elementen in gedachten? Bel of mail me, er is altijd wel iets mogelijk! Of kijk even wat er al te koop staat.

Leo Sienot